Yatak odası topluluğu nedir?



Birçok insan her gün iş için büyük şehirlere gidip geliyor, ancak çok azı kendi sınırları içinde yaşayabiliyordu. Ortalama işçiler için bir dizi banliyö bölgesi bile çok pahalı hale gelmiştir. Bu çalışmaya hayat krizine karşı bir çözüm, yatak faizsiz kredi veren bankalarodası topluluğu veya banliyö kasabası olarak bilinir . Bu tür topluluk genellikle banliyölerden daha büyük bir şehirden daha uzakta bulunan daha küçük bir şehir veya kasabadır. Topluluğun ekonomik tabanı, ağır sanayi veya teknoloji değil , konut satışları ve genel perakende satışlarıdır .
Bazı banliyö alanları hala yatak odası toplulukları olarak düşünülebilirken, birçoğu ya büyük metropol alanlara gömülmüş veya kendi sanayi ve ticaret üslerini geliştirmişlerdir. Uygun bir yatak odası topluluğu genellikle banliyölerden yeşil alanlarla ayrılan daha az gelişmiş bölgeler olan taşkınlarda yer almaktadır . Bir banliyö kasabası büyük şehirlerde büyük bir karayolu üzerinde yer alabilir veya daha izole bir yarı kırsal alanda olabilir.
Bir yatak odası topluluğu genellikle kendi belediye yönetimine ve kamu hizmetlerine sahip birleşik bir şehirdir, ancak ekonomik vurgu eğlence ya da endüstriden ziyade konut ve perakende satışlarla ilgilidir. Bir banliyö kasabasının genç sakinleri için istihdam olanakları, düşük ücretli hizmet veya perakende işleriyle sınırlı olabilir. Topluluğun çoğu sakinleri daha büyük şehirlerde kazançlı olarak çalışmakta veya yakınlarda daha gelişmiş banliyölerde çalışmaktadır.
İronik olarak, büyük şehirlerin yakınındaki popüler yatak odası topluluklarındaki konut fiyatları banliyö alanlarında bulunanlardan önemli ölçüde daha yüksek olabilir. Banliyö şehirleri farklı bir ekonomiye sahip olsa da, bu topluluklar genellikle büyük bir meta sunar ve bu da şehirden uzakta bulunan büyük evlerdir. İçlerindeki ev fiyatları kredisiz borç paragerçekten çok rekabetçi olabilir.
Dış mahallelerde bulunan bir yatak odası topluluğu , daha büyük banliyö şehirleri olarak çok fazla tanınmayabilir, ancak birçok bölge, banliyö kasabalarının düşük anahtar niteliğini daha büyük bir şehrin sürekli dinamiğine tercih eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?