Quiesce nedir?



Quiesce terimi bilgisayar yazılımı mühendisliği içinde çoklu duraklama işlemlerini temsil etmek için kullanılır . Bilgisayar bilimi içerisinde bir sistemin, programın, dizinin veya veri tabanının duraklatılmasını tanımlamak için kullanılan tek taraflı yazılım kredi kartı başvurusu Worldterimidir. Bir sistemin geçici olarak aktif olmayan bir duruma yerleştirilmesini sağlar. Bu durumda, sadece sistem yöneticisi tarafından erişilebilir.
Tüm bilgisayar sistemleri periyodik bakım gerektirir. Paylaşılan bir bilgisayar ortamında herhangi bir bakım gerçekleşmeden önce, uygulamanın tüm bağlı kullanıcıları sistemden ayrılmalıdır. Quiesce terimi, tüm kullanıcıları bir sistemden kilitleme prosedürünü tanımlamak için kullanılır. Bu çevreyi siler ve bakım için hazır hale getirir.
Bilgisayar uygulamaları dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Bir bilgisayar uygulaması birden fazla eş zamanlı kullanıcıyı desteklemek için tasarlandığında, sistemin yönetimi daha zor hale gelir. Quiesce işlemi, çevre genelinde birden çok kullanıcıya bir bildirim tetiklemek için bir araç olabilir.
Bilgisayar yedekleme, bir sistemdeki tüm bilgisayar dosyalarının bir dış ortam aygıtına kopyalandığı işlemdir. Bu yedekleme, yalnızca işletim sisteminde bir quiesce gerçekleştirildikten sonra gerçekleşebilir. Bu, sistem dosyalarının yedeklenmesini sağlar ve bilgi dosyalarının süreçler veya kullanıcılar tarafından kilitlendiğinden emin olur.
Birçok yazılım uygulaması, kullanıcı müdahalesi olmadan iş kurallarını yürütmek için tasarlanan arka plan süreçlerini çalıştırır. Herhangi bir bakım başlamadan önce bu işlemler duraklatılmalı veya durdurulmalıdır. Bir yazılım uygulamasının herhangi bir arka plan işleminin devre dışı bırakılmasından quiesce komutu sorumludur.
Sistem yönetimi içinde bir kapatma komutunu yürütmek için birden fazla yöntem vardır. Her işletim sisteminin bir sistemin sessizleştirilmesi için belirli bir sözdizimi vardır. Bir sistem kapatılmadan önce bu sıralı işlem genellikle gereklidir. Bu zarif cepten kredi kartı başvurusukapanma işlemi, kullanıcıların kilitleme prosedürü başlamadan önce çalışmalarını kaydetmeleri için yeterli zaman tanır.
Bir veritabanı yöneticisi olan müdür bir bilgisayar veri tabanının bakım. Bu veritabanı, yazılım uygulamaları için gerekli olan verileri saklar. Veritabanı yöneticileri, veritabanını bakım moduna geçiren sıralı işlemi yürütür.
Bir veritabanı oldukça moda yerleştirildikten sonra sistem yöneticisi tarafından erişilebilir. Veritabanına bağlanmayı denedikleri taktirde, sistemin diğer tüm kullanıcıları hata mesajları alırlar. Bir veritabanı sessiz modda olduğunda, yalnızca uygunsuz bir işlem veritabanını tekrar çevrimiçi duruma geçirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?