Yapısal Yazılım Nedir?



Yapısal yazılım, mimari tasarımları prototiplemek ve analiz etmek için kullanılan bir yazılımdır. Ayrıca, yapısal mühendislik yazılımı veya inşaat mühendisliği yazılımı olarak da adlandırılan , çoğunlukla inşaat mühendisleri tarafından istihdam edilmektedir. faizsiz kredi veren bankalarBu mühendisler , profesyonel hedeflerini karşılamak için yüksek düzeyde veri analizi ve dijital boyutsal manipülasyon gerektirir.
Gerçek dünyada, inşaat mühendisleri ve inşaat mühendisleri kiriş, kiriş, temel ve kirişler gibi bileşenlerle tasarım yaparlar. Yapısal yazılım, bu bileşenleri ekran üzerinde görselleştirmek için bir fırsat verir. Bu programların birçoğu, mühendisin bileşen üzerinde ne tür yüklerin ağır ağır yüklendiğini ve tam olarak ne tür bir bileşen olduğunu bilmesini gerektirir. Bu bileşenler daha sonra yazılımın tasarım modülünde görüntülenebilir ve manipüle edilebilir.
Bileşenler ayrıca yazılımı kullanarak mühendis tarafından çizilebilir. Çoğu yapısal yazılım programı , sıfırdan farklı elemanlar oluşturmanın bir yolunu sunar. Genellikle, bu amaç için çizgiler, çokgenler ve kutular gibi set değerleri verilir.
Bu programların çoğunun önemli bir kısmı, hesaplama veya yapısal analiz , modüldür. Bu modül, çok çeşitli yapı elemanlarına özgü verileri hesaplar. Beton bir ince duvarın, burulma yükleri olan bir çelik kirişten birine kadar, yazılımın bu bölümü, bu elemanların tasarımını çoğaltabilir ve herhangi bir elemana özgü matematiksel analiz sağlayabilir.
Güvenilir herhangi bir yapısal yazılım parçası, veritabanı ve elektronik tablo özelliklerini sunacak , böylece yapısal mühendis veya inşaat mühendisi herhangi bir zamanda bir tasarımda kullanılan elemanların türünü daha açık bir şekilde araştırabilecektir. Bu veritabanları, bir bileşene özgü çeşitli ölçümleri izler. Örneğin, bir mühendis bir tasarım için haddelenmiş bir çelik bölüme ihtiyaç duyuyorsa, bu mühendis, yazılımın ağırlığını, alanını, derinliğini ve çok sayıda haddelenmiş çelik bölümün diğer özelliklerini veren veritabanına başvurabilir.
Özel veritabanları ve elektronik tablolar mühendisin kredisiz borç paraihtiyaçlarına göre yapılabilir. Yapısal mühendislik , yaratıcılık ve sert matematiksel verileri birleştirir. Bu nedenle, bu tür bir yazılımın mühendis için belirli bir projenin tüm bileşenlerini bir elektronik tabloya çeken özel veritabanları oluşturması için bir yol sağlaması önemlidir.
Yapısal analizlere ek olarak, yapısal yazılım mühendisler için diğer kritik işlevleri de yerine getirir. Raporlama özellikleri, kullanıcıların veri toplamasına izin verir. Detaylı grafik ve diyagramlar sunum amaçlıdır. Renk kodlaması ayrıca veri gruplarını ayırt etmek için kullanılabilir. Bazı yapısal yazılım türleri, daha dinamik ve üç boyutlu bir sunum için animasyon sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?