Wyoming neden kovboy devletini aradı?



Wyoming eyaletinin bir tanesi "Kovboy Devleti" olmak üzere birkaç takma adı var. Devlet, sınırları içinde çok sayıda çiftlik olması nedeniyle bu ismi aldı. Takma ismin ardındaki bir başka sebep ise, devlet sembolü olarak bucking at üzerinde tünemiş bir kovboy faizsiz kredi veren bankalargörüntüsünün benimsenmesidir. Sığırların çoğalmasının ardındaki tarih ve sonuç olarak kovboylar ilginçtir. Oregon, Utah ve Kaliforniya eyaletlerindeki ilk göçmen ve göçmenler, yeni eyaletlerde kendileri için yeni bir hayat kurmayı umdukları tüm mal ve can varlıklarıyla sık sık seyahat ettiler.
Sadece hayvanların sürüleri, hedeflerine ulaştıklarında ve yerleştiklerinde yeni sürüler başlatmaları için yardım etmekle kalmamış, aynı zamanda yorgun gezginlere süt vermişlerdir. Yolculuk yapmak zorunda oldukları rota, bir gün Wyoming eyaletinin "Kovboy Devleti" haline dönüşecek olanları aldı. Bu gezginler sık ​​sık sıkı bir takvime sahiplerdi, bu da kış mevsiminden önce nereye gideceğini ve karların geldiği anlamına geliyordu. Sığırlar ve koyunlar onları yavaşlattı ve yakında göçmenlerin hızlarını artırdıkça geride bırakılmak zorunda kaldılar. Varsayım, büyükbaş hayvanların ve koyunların, onu sadece yaşamakla kalmayan, çok geçmeden ve tüm bölgede bolca yetiştikleri için yanlış olduğunu kanıtlayan sert kışı geçmeyecekleri varsayımıydı.
Yüksek düzlüklerde yetişen otların otlayan hayvanlar için ideal olduğu, adaçayı serisinin ise koyunlara uygun olduğu ortaya çıktı. Bu yerleşimciler, sonunda Wyoming olarak bilinen bölgeye yönlendirdi. Çok sayıda çiftlik devletin dört bir yanına yayılmış ve koyun ve sığırları besleyen çiftlikte çalışan kovboyların adil paylarını çekmiştir. Sürüleri çiftliklerde kredisiz borç parayöneten kovboyların ve devletin sığır ve koyun geçmişi ile ilişkisi, “Kovboy Devlet” takma adıyla bir ilişki kurdu.
"Kovboy Devleti" nin yanı sıra, Wyoming "Eşitlik Devleti" olarak da bilinir. Bu özel takma adı, Wyoming eyaletinin, kadınların oy hakkı verme hakkı veren Amerika Birleşik Devletleri arasında ilk devlet olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır . Bu, 1869'da gerçekleşti ve sonuçta “Eşitlik Devleti” olarak değiştirilen “Suffrage Devleti” takma adının kazanılmasına yol açtı. “Eşitlik” kavramı da devlet tarafından devlet sloganı olarak benimsendi .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?