Wyoming Eyalet Ağacı Nedir?



Ovaları pamuk ağacı Wyoming eyalet ağacıdır . Bilimsel ismiyle ilgili bazı kafa karışıklıkları vardı - birçok kişi Populussargentii olarak anılırken , faizsiz kredi veren bankalarbazı bilim adamları bunun sadece doğu pamuk ağacı ya da Populusdeltoides'in bir alt türü olduğuna inanıyorlardı . İlk olarak 1942 yılının Şubat ayında Wyoming'in yasama organı olarak eyalet ağacı seçildi. Ardından 1961'deyasa , ağacın bilimsel ismini Populusdeltoides olarak açıklığa kavuşturdu .
Ovaları pamuk ağacı iki nedenden ötürü Wyoming eyalet ağacı olarak seçilmiştir. İlk olarak, Wyoming'deki değişen hava koşulları, ağaçların iyi gelişmesine izin vererek, pamuk ağacıyla anlaştı. Sonuç olarak, Wyoming'deki öncülerin öncüleri, gölge oluşturmak için ağaç dikmeye başladı ve bu da bölgedeki sayıların artmasına neden oldu. İkincisi, Thermopolis, Wyoming'de insanların ideal bir ağacı temsil ettiğine inanan büyük bir ovalar vardı. Sonuç olarak, ağaç devlet ağacı olarak seçilmiştir.
Her ne kadar çoğu ovada pamuk ağacı sadece 40 veya 50 feet (yaklaşık 12.2 veya 15.2 m) yüksekliğe kadar büyürse de, ağaçların yaklaşık 100 feet (yaklaşık 30.48 m) yüksekliğe ulaşabileceğine dair bazı iddialar vardır. En büyük ovaların pamuk ağacının AlbanyCounty, Wyoming'de bulunduğuna dair haberler vardı. 1990 yılından itibaren ağaç, yüksekliği sadece yaklaşık 19.51 metre yüksekti ve birçok ağaççunun ağacın gerçek yükseklik sınırlarını sorgulamasına neden oldu.
Ovaların pamuk ağacı yaprakları üçgen şeklindedir. Birçok insan, bir kavak yaprağı şekline benzer olduklarına inanır. Kabuk gri renktedir ve ağaç genellikle sarı asılı çiçeklere sahiptir. Wyoming eyalet ağacı da pamuk benzeri meyvelerden bol miktarda üretiyor. İnsanlar genellikle meyvenin havada sürüklendiğini fark ederler.
Ovaları pamuk ağacı kolayca ve hızlı bir şekilde büyür. Genel olarak, ağaç ortalama 70 yıl yaşayacak, ancak yaklaşık bir asırdır yaşayan ağaçların bazı raporları var. Ağacı suya yakın yerlerde yaşamayı tercih etse de, özellikle derelerin, göletlerin vekredisiz borç para göllerin yakınında, daha kurak topraklarda yaşayabilir. Bir evin yakınında dikilirse, ağaç için bazı bakım sağlanmalıdır. Örneğin, sulanmalı ve mevsimsel gübre, böcek ilaçları ve böcek ilaçları verilmelidir. Ayrıca, hastalığın tutulmasını önlemek için ölmekte olan ya da hasar görmüş ağaç uzuvları çıkarılmalıdır.
Wyoming eyalet ağacı ile ilgili en büyük şikâyet, büyük kökler yetiştirme kapasitesidir. Özellikle, kaldırımlara, sokaklara veya diğer insan yapımı cihazlara yakın yetiştirilirse, kökler çimentoyu, ahşap levhaları, asfalt veya betonu kaldırabilir. Kök üreten hasarlar kesilirse, ağacı öldürebilir veya zamanla zayıflayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?