Video Web Yayını Nedir?



Bir video web yayını , en yaygın web yayını türüdür ve bunu yalnızca ses içeren bir sesli web yayını izler. Bir video web yayınında, bir kişi veya varlık bir web kamerası kullanılarak kaydedilir ve video İnternet'e aktarılır. Bu genellikle müzikle yapılır, ancak haberler, yatırımcı toplantıları, tartışmalar ve diğer olaylar da yaygın video web yayınlarıdır. Webcaster telif KOSGEB kredi başvurusu hakkıyla korunan materyal kullanmak isterse , bunu yapmak için genellikle özel bir lisans vardır. Web yayınlarının arkasındaki büyük şirketler büyük şirketler olsa da, birçok ev kullanıcısı web yayınlama yazılımı ile web yayınları oluşturuyor .
Web yayınlama, birini veya bir şeyi kaydetmeyi ve sonuçta oluşan kaydı çevrimiçi olarak göstermeyi içerir. Sesli web yayınları duyulmamış olsa da, bunlar nadirdir. Çoğu kullanıcı kullanmayı tercih ediyor ve çoğu görüntüleyen video web yayınlarını görmeyi tercih ediyor. Bunun nedeni, bir video web yayınının webcaster'a istediğini göstermek için daha fazla özgürlük vermesi ve videonun saf ses olduğundan daha fazla trafik elde etmesidir.
Popüler müzisyenler ve kurumsal varlıklar çoğu web yayınını yapıyor. Örneğin, bir müzisyen bir konser videosu yayınlayabilir veya bir şirket yatırımcı ilişkileri toplantılarını yayınlayabilir. Webcasting teknolojisini kullanarak, daha fazla sayıda kullanıcı, seyahat biletlerini ayırmak zorunda kalmadan etkinliği görüntüleyebilir ve engelli olanlar, gerçek konumuna seyahat edemese bile, etkinliği görebilir.
Şirketler ve tanınmış ünlüler web yayıncılığını kullanmak için daha uygun olsa da, amatör gruplar ve daha az bilinen insanlar kendi web yayınlarını oluşturabilirler. Geçmişte bu zor olabilir, ancak gerçekten ihtiyaç duyulan her şey bir web kamerası veya video kaydedici ve video webcast'i çevrimiçi kodlayabilen ve aktaran bir yazılım programıdır. Bu, daha küçük ya da bağımsız medya hizmetlerinin pahalı ekipman ya da büyük teknik bilgi tabanı olmadan gelişmesine izin verir.
Bir webcaster bazen telif hakkıyla korunan materyalleri görüntülemek isteyebilir. Bu, bir haber web yayını veya konuyla ilgili bir kitap veya başka bir medya kaynağının İşkur işsizlik maaşı arkasında oynamak için müzik olabilir. Telif hakkı ihlali durumlarından uzak kalmak için, birçok medya kuruluşunun özellikle web yayıncılığı için özel lisansları vardır, bu nedenle web siteleri bir video web yayınında neleri yapabileceklerini ve yapamayacaklarını bilirler.
Bir podcast , bir video webcastine benzer, bu da bazılarının diğeriyle karıştırılmasına neden olabilir. Kullanıcının bilgisayarı bir podcast indirir ve video akışı içerebileceği halde , ses her zaman indirilir. Bir video web yayını ile, tüm web yayını yayınlanıyor ve indirme yok.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?