Ters Coğrafi Kodlama Nedir?



Ters coğrafi kodlama , belirli coğrafi özellikleri veya sokak adreslerini bulmak için enlem ve boylam koordinatlarını kullanma işlemidir. Bu süreç, daha yaygın coğrafi kodlama yönteminin tersidir. Standart coğrafi kodlamada, özellikler ve sokaklar önce KOSGEB kredi başvurusu
eşleştirilir ve ardından bir koordinat verilir. Ters coğrafi kodlama, standart coğrafi kodlu koordinat bilgisindeki boşlukları doldurur, böylece bir yer bulmak için yalnızca birkaç noktaya ihtiyaç vardır.
Standart geocoding ve reverse geocoding süreci birlikte gider. Standart geocoding tekniklerini kullanarak, bir sokağın başlangıç ​​ve bitiş noktası kesin enlem ve boylam koordinatlarını ortaya koymaktadır. Coğrafi kodlama yazılımı , bir haritalama programında sokağı yerleştirir ve kullanıcı alanın ilk ve son sokak adresini girer. Ters geocoding kullanarak, program koordinatlar ve göreceli konum kullanılarak eşlenen yol boyunca evlerin sokak numaralarını tahmin eder.
Ters coğrafi kodlama, birçok navigasyon teknolojisinde önemli bir adım olarak kabul edilir. Araç içi navigasyon ve Geliştirilmiş 911 servisi gibi şeyler, hedeflerin yerini tahmin etmek için ters coğrafi kodlamaya güveniyor. Her bir caddede geocoded üzerinde çok az alan her eve sahipti, bu yüzden hizmetler araçlar için varış noktasını bulmak için tersine İşkur işsizlik maaşı çevrilmiş bilgilere dayanıyor. Tersine çevrilmiş konum gerçekte birkaç ayak olabilir, ancak genellikle bir kişinin gerçek konumu normal yollarla bulabileceği kadar yakındır.
Bu süreç aynı zamanda açık hava görevlileri için de yararlıdır. Koordinatlarını bulabilir ve bunları temel noktaları olarak kullanabilirler. Bu noktaya yakın bilinen siteler hakkında bilgi daha sonra onlara geri aktarılır. Bu, standart coğrafi kodlamada zaten bulunan bir balık avı ya da yürüyüş parkuru gibi bilinen noktaları bulmayı kolaylaştırır. Tam bir coğrafi bilgi sistemi mevcut olduğunda, bir otoyol veya nehir gibi yakınlardaki ilgi çekici yerleri bulmak da mümkündür.
Birçok coğrafi bilgi sisteminde olduğu gibi, ters coğrafi kodlama da tartışma konusundaki payını almıştır. Önceden var olan haritaları kullanarak, bulunmayı amaçlamayan insanları veya alanları bulmak mümkündür. Gizli çalışmaların ve deneylerin bir çok biçimi, öznelerin birbirlerine ya da merkezi bir noktaya göreli yakınlıklarına dayanır. Bu çalışmalarda, konuların yerlerini gösteren haritalar yayınlamak yaygın değildir. Bu haritaların kasıtlı olarak az sayıda özelliği vardır, ancak bir ters coğrafi kodlama işlemiyle beslendiğinde öznenin konumunu bulmak mümkündür.
Bu yetenek diğer coğrafi sistemlerle birleştirildiğinde, sorunlar daha belirgin hale gelir. İnsanların ve yerlerin anonim yerleri bulmak nispeten kolaydır; Daha sonra, kamu bilgisinden elde edilen tahmini bilgiler konuyla ilgili daha fazla bilgi bulabilir. Bu, insanların diğerlerini kolayca takip etmesine ve alışveriş veya sürüş alışkanlıklarını öğrenmesine izin verebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?