Refugium nedir?



Bir refugium, akvaryum popülasyonunun geri kalanından , balık tankının içinde veya dışında olabilecek bir bölmedir . Refugium'un amacı, adından da anlaşılacağı gibi, balık ve diğer su yaşamı için bir sığınak sağlamaktır. Bununla birlikte, refugium, akvaryumun geri kalanıyla aynı su koşullarını paylaşır, eğer amaç, izole edilmiş türlerin ana tank içine kredi kartı başvurusu Worldnihayetinde serbest bırakılmasıdır.
Bir refugium, balık gibi bir su yaşamı türünün sakatlanması ve akvaryumdaki agresif türlerden özel korunmaya ihtiyaç duyulması halinde faydalı olabilir. Sıklıkla, yaralı bir balık saldırı için ana hedeftir. Bu balıkları toparlarken güvende tutmanın en iyi yolu onu izole tutmaktır. Bazı egzotik balık türleri oldukça pahalı olabileceğinden , bazı akvaryum sahipleri için bu çok önemlidir .
Bir refugium ayrıca avlanmayı, tüketim için balık popülasyonuna sunulmaya hazır olana kadar izole tutmak için de kullanılabilir. Bu, avın suya alışmasını sağlar; Bu aklimasyon sürecini atlayan bazı balıklar suya girdiklerinde ve erken doğduklarında şoke olurlar. Bu, avın yine de yeneceği için bir problem gibi görünmeyebilir, ancak özellikle predasyon için uyarlanmış bazı balık türleri, zaten ölü olan av türlerini yemeyecektir. Bu nedenle, bazı durumlarda, bir refugium, akvaryumun genel sağlığı için çok önemli olabilir.
Refüjler diğer çoğu akvaryum bölücülerinden ve ayırıcılardan farklıdır. Bununla birlikte, ortak sıradan bazılarında, bir akvaryumda bulunan herhangi bir ayırıcıya veya ayırıcıya değinmek için terim kullanılır. Yine de, çoğu refugium, sadece cepten kredi kartı başvurusuana akvaryumun dışında bulunan ayrı bir bölmesi varsa dikkate alınır.
Akvaryum uygulamalarına ek olarak, su ürünleri yetiştiriciliğinde refüjlar da kullanılabilir . Bu gibi durumlarda, tüm refugium birimleri aynı su akışını paylaşacaktır, ancak her refugium bu suyla biraz daha farklı bir şey yapabilir. Örneğin, bazı durumlarda, belirli türlerin daha yavaş bir akıma ihtiyacı olabilir. Diğer türler daha hızlı akıma ihtiyaç duyabilir. Refugiumlar bunu düzenlemeye yardımcı olabilir. Refujiumların bitki yaşamı ve hayvan ömrü için sıklıkla kullanıldığı belirtilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?