RAM Kurulumu için En İyi İpuçları nelerdir?



Rasgele erişim belleği (RAM) kurulumu, birkaç ön adımın atılmasını sağlayan kolay bir işlemdir. Yükleyici, doğru yapılandırmada bilgisayar için doğru RAM'i edinmeli, başlatmadan önce kendini topraklamalı ve kurulumdan önce bilgisayarın kapalı ve fişinin kredi kartı başvurusu Worldçekili olduğundan emin olun. Üst üste bu birkaç ördekler ile, RAM bellek bankalarına veya soketlerine kolayca takılmalı ve bilgisayar bir sonraki önyüklemede sadakatle sayılmalıdır.
RAM, bir parça sakız büyüklüğünde bir devre kartı biçiminde gelir. Bir RAM çubuğunda, çeşitli bellek yongaları ve alt kenar boyunca bir dizi altın pim bulunur; modele ve türe bağlı olarak farklı yapılandırmalarda çentiklenir. Bu altın kenar , yavaşça uygulanan baskı ile bilgisayardaki bellek yuvasına veya yuvaya girer . Banka, doğru türde bir bellek çubuğunu kabul edecek şekilde tasarlanmıştır . Yükleyici asla kaba kuvvet uygulamak zorunda kalmadan RAM kurulumu her zaman kolayca gitmelidir.
Yükleyici, sistemin ne tür bir RAM gerektirdiğini öğrenmek için bilgisayar kılavuzuna başvurmalıdır. El kitabına sahip değilse, muhtemelen herhangi bir arama motorunu kullanarak çevrimiçi olarak bulunabilir. Bir masaüstü varsa, anakartın model numarası gerekli olabilir. Önde gelen çevrimiçi bellek satıcıları, sitelerinde, kullanıcının hangi tür bellekte kullanıldığını görmek için dizüstü bilgisayar modeline girmesine izin veren arama motorlarına sahiptir. Bu, RAM'in iade edilemeyebileceğinden, doğruluğu sağlamak için el ile veya diğer satıcılarla çapraz referans alınmalıdır.
Birçok durumda, sistemde zaten mevcut olan RAM'in daha yüksek kapasiteli çubuklara yer açmak için çıkarılması gerekir. RAM kurulumu için bellek satın almadan önce, yükleyici eski RAM'lerden herhangi birini kullanıp kullanamayacağını belirlemelidir.
Bazı bilgisayarların çiftler halinde çalışan çift kanallı RAM'den faydalandıklarını unutmayın. Bu durumda, RAM'in toplam miktarı tek bir çubuk yerine iki çubukta satın alınırsa, yeni RAM kurulumundan en fazla fayda elde edilebilir. Örneğin, toplam 2 Gigabayt (GB) isteniyorsa, tek bir 2 GB'lık çubuk yerine iki adet 1 GB'lık çift kanallı çubuk elde etmek daha iyi olacaktır.
Anakart bellek bankaları, kılavuzda belirtildiği gibi sırayla doldurulmalıdır. Örneğin, toplam dört banka olabilir ve yükleyici sadece iki banka kullanacaksa, bankalar üç ve dördü yerine bir ve iki banka kullanılmalıdır. Bankaların nasıl numaralandırıldığını görmek için anakart veya dizüstü bilgisayarla birlikte gelen belgeleri kontrol edin.
Bellek yongaları, vücutta oluşan statik deşarj nedeniyle hasara karşı hassastır. RAM kurulumuna başlamadan önce, yükleyicinin kendini topraklaması önemlidir. Bu çeşitli şekillerde yapılabilir, ancak topraklama bilekliği takılması tavsiye edilir. Bunlar yaygın olarak kullanılabilir ve oldukça ucuzdur.
Topraklama yaptıktan sonra, yükleyici bilgisayarı kapatmalı ve fişini çekmelidir. Dizüstü bilgisayarınız varsa, pil takımını çıkarın. Hafıza bankalarına bilgisayar kasasını açarak veya dizüstü bilgisayarın alt tarafındaki koruyucu plakayı çıkararak erişilebilir.
Yavaşça, hafifçe basınç, bankanın ya da yuvanın her iki ucundaki metal ya da plastik klipslere, dışarı doğru itmek için çubuktan uzağa doğru uygulanmalıdır. RAM bankanın dışına çıkmalı. Bazı durumlarda, RAM yavaşça dışarı çekilmelidir. Her iki uçtaki klipslerin serbest olduğundan emin olun ve çubuğu her iki taraftan da eşit olarak kaldırmak için hafifçe kaldırın. Dizüstü bilgisayarlarda, RAM bir açıda kurulur ve aynı açıda çıkarılmalıdır.
Eski hafızanın kaldırılması veya yeni belleğin tutulması olsun, çubukların altındaki altın pimlere dokunmaktan kaçının. Ayrıca hafıza çiplerine dokunmaktan kaçının. Mümkün olduğunda, bir bellek çubuğunu kenarlarından tutun.
Hafıza bankaları ücretsiz olduğunda, bir kez ilk, daha sonra iki, bir numaralı banka doldurarak yeni RAM yükleyin. Çubuğun üst kenarı boyunca eşit aralıklarla birkaç parmak ucu kullanarak eşit basınç uygulayarak RAM çubuğunun yuvaya sıkıca bastırıldığından cepten kredi kartı başvurusuemin olun. Çubuk doğru bir şekilde yerleştirildiğinde, yuvanın üst kenarı boyunca çok az altın ya da banka görülmeli ve RAM eşit şekilde yerleştirilmelidir. Klips, çubuğu kilitlemek için yerine oturmalıdır, ancak bazı durumlarda klipslerin, çubuğun kenarındaki kilitleme çentiğine kadar bastırılması gerekebilir.
Tam modelinizde belirli yönler için, kılavuza bakın. RAM kurulumu tamamlandıktan sonra, gerekirse tüm kaplamaları ve pil takımını değiştirin. Bilgisayarı takın. Sistem, yeni RAM'i bir sonraki önyüklemede sorun olmaksızın saymalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?