Mini Network Card nedir?



Bir mini ağ kartı , özellikle küçük boyutlu olacak şekilde tasarlanmış ve diğer iç aygıtlarla zaten kalabalık olabilecek bir bilgisayara daha kolay sığacak şekilde tasarlanmış bir ağ kartıdır. Bu kartlar genellikle bilgisayarın kablosuz yönlendirici veya Wi-Fi etkin noktası tarafından oluşturulanlar gibi kablosuz ağlara bağlanmasına izin veren kartlardır . Diğer ağ kartları gibi , genellikle , bilgisayarın ana kartındaki bir çevresel bağlantıya, örneğin işkur doğum parasıbir çevresel bileşen ara bağlantı (PCI) yuvası gibi bağlanacaktır . Bir mini ağ kartı genellikle, genellikle daha büyük kablosuz ağ kartlarının tipik olarak içerdiği antene sahip olmayan daha küçük bir arka plakaya sahip olacaktır .
Bir dizi donanım üreticisinden alınabilen bir mini ağ kartı, tipik olarak bir bilgisayar kullanıcısının kablosuz bir ağa bağlanmasına izin verir. Bu kartlar boyut olarak daha küçük olacak şekilde tasarlanmıştır, çünkü anakart üzerindeki alan, tahtaya takılı olan diğer cihazlar nedeniyle sınırlı olabilir. Video kartları gibi diğer cihazlar, daha fazla performans ve güvenilirlik sağlamak için daha büyük hale geldikçe, bir bilgisayar içinde bir ağ kartı takma alanı azaldı. Bu yüzden mini ağ kartı gibi cihazlar daha popüler hale geldi.
Bu kartlar genellikle daha küçük boyutlarına rağmen bir dizüstü bilgisayarla kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Bir mini ağ kartı, bir dizüstü bilgisayara yerleştirilebilecek kadar küçük olabilir, ancak bir dizüstü bilgisayarın dahili donanımının düzeni bir masaüstü bilgisayardan hala farklıdır . Bir bilgisayarı kablosuz bir ağa bağlamak için kullanılabilen daha küçük harici aygıtlar olsa da, genellikle bilgisayarlarında daha kalıcı bir ağ işkur kredi başvurusuaygıtı kurmak isteyenler mini ağ kartı kullanır.
Bir mini ağ kartı, diğer bir ağ kartı türü gibi genellikle bir PCI yuvası veya benzer bir port kullanarak anakartı bağlar. Kart, bilgisayar içinde önemli ölçüde daha az miktarda alan kaplar ve bu, küçük anakartlı veya daha önceden kurulmuş birçok aygıt bulunan bilgisayarlar için yararlı olabilir . Bir mini ağ kartı genellikle kartın arka plakasında bir antene sahip değildir ve bilgisayarın arkasından hiç çıkmayabilir. Bir antenin yokluğu, kartın kablosuz bir ağa ne kadar iyi bağlanabileceğini potansiyel olarak azaltabilir, ancak bu genellikle uzak bir ağa veya zayıf bir sinyale bağlandığında sadece bir endişe olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?