Mikro veri nedir?



Microdata, bir web sayfası gibi bir belgeye makine tarafından okunabilir kod eklemek için bir HTML -5 belirtimidir ve belirtim, mikro veri sistemleri adı verilen şirketlerle karıştırılmamalıdır. Tüm mikro veriler, genellikle , kullanıcılara görünen bilgileri görüntüleyen HTML etiketlerine eklenir . Bir geliştirici, önceden kullanılan etiketlere bilgi ekleyerek,işkur doğum parası sayfa içeriğinin öğelerini etiketleyebilir, böylece arama motorları ve diğer uygulamalar içeriği daha kolay kategorilere ayırabilir. Bu etiketler, ürünlerin, kuruluşların veya kişilerin bilgilerinin çeşitli yönleri gibi içerik türlerini açıklar. Belirtim, içeriğin sunumunu veya görünümünü açıklamamaktadır.
Kuruluşun adı, adresi, telefon numarası ve web sitesi URL'si gibi belge içeriği, ad-değer çiftleri olarak bilinen gruplar kullanılarak etiketlenir. HTML-5 kodunda, geliştirici içeriği bir öğe olarak notlandırır ve ardından söz konusu öğeye dizeler, URL'ler, tarihler ve zaman gibi öğe özelliklerini ekler. ve
Etiketler genellikle mikro veri bilgilerinin eklendiği temel etiketlerdir. HTML iç içe geçebildiği gibi, mikro veriler de yuvalanabilir. Data Vocabulary örgütü web sitesinde öğe özellikleri için bir kelime hazinesi seti bulunmaktadır.
Aşağıda, bir ürünü tanımlamak için mikro verileri kullanma örneği verilmiştir:
<div itemscopeitemtype = "http://www.website.com/product">
<p> Ürün Adı: <spanitemprop = "name"> Muz </ span></ p>
<p> Gıda Grubu: <spanitemprop = "category">Fruit</ span></ p>
<p> Producer: <spanitemprop = "marka">Dole</ span></ p>
<p> Ürün Kimliği: <spanitemprop = "belirteci" >123456789</ span></ p>
<imgitemprop = "image" src = "banana-photo.png" alt = "banana">
</ div>
Mikro veri kullanımı Kaynak Tanım Çerçevesi (RDFa) ile uyumludur. RDFa, XHTML'nin özellik düzeyi uzantıları ile çalışır. Bununla birlikte, bu şartname, RDFaspesifikasyonundan daha basittir ve HTML-5 spesifikasyonunun bir parçasıdır. Hem RDFa hem de mikro veri kullanımı semantik işaretleme biçimleridir.
Herhangi bir mikro veri, JavaScript Nesne Gösterimi (JSON) ile kullanım için çıkarılabilir. JSON, insanların okuyabileceği, hafif olarak kabul edilen bir veri değişim formatıdır. JSON AsynchronousJavascript ve XML (AJAX) programlama yöntemleri ile kullanılabilir. Bu yöntemler, web uygulama verilerinin web sayfasının davranışını ve görünümünü etkilemeden bir sunucudan alınmasına izin verir. Web 2.0 uygulamaları sıklıkla AJAX'ı kullanır, işkur kredi başvurusubu nedenle mikro veri sistemleri bu programlar için yararlı olabilir.
Arama motorları, sayfalarındaki zengin snippet'lerin arama sonuçları sayfasında daha iyi bilgiler sunabilmesi için mikro verileriyle yapılandırılmış içerik sayfalarını tarar. Belirli bir bölgenin işletme listeleri verileri üzerinden giden özel arama motorlarından oluşan yerel arama sonuçlarının iyileştirilmesinde özellikle kullanılmaktadır. Şirket, bu kodu web yöneticisi araçları bölümünde HTML belgelerine nasıl ekleyeceği konusunda bilgi sahibidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?