Markov Rastgele Alanı Nedir?



Markov Rastgele Alanını anlamak için merkezi, olasılık teorisinde sağlam bir sürecin sağlam bir temelini oluşturuyor .Stokastik süreç, döviz piyasasında döviz kurundaki dalgalanmaları tahmin etmek gibi, bir süreçte zaman içinde gerçekleşebilecek rastgele olasılıkların bir dizisini göstermektedir. Bununla birlikte, Markov Rastgele Alanı ile zaman, iki veya daha fazla boyutu kaplayan alan ile değiştirilir ve fizik , sosyoloji , bilgisayar vizyonu görevleri, makine öğrenimi ve ekonomide rastgele olasılıkları işkur kredi başvurusutahmin etmek için potansiyel olarak daha geniş uygulamalar sunar . Ising Modeli, fizikte kullanılan prototip modeldir. Bilgisayarlarda, genellikle görüntü geri yükleme süreçlerini tahmin etmek için kullanılır.
Rastgele olasılıkları ve olasılıklarını tahmin etmek, bilim, ekonomi ve bilgi teknolojileri de dahil olmak üzere birçok alanda giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Rastgele olasılıkları anlamak ve hesaplamak, bilim insanlarının ve araştırmacıların araştırmalarda daha hızlı ilerlemelerini ve çeşitli yoğunluklardaki kasırgalardan kaynaklanan ekonomik kayıpları tahmin etme ve modelleme gibi daha doğru olasılıkları model etmelerini sağlar. Stokastik süreci kullanarak, araştırmacılar çoklu olasılıkları tahmin edebilir ve belirli bir görevde hangisinin en olası olduğunu belirleyebilirler.
Gelecekteki stokastik süreç, mevcut duruma bağlı olarak geçmişe bağlı olmadığında, belleğe sahip olmayan bir özellik olarak tanımlanan bir Markov özelliğine sahip olduğu söylenir. Bu özellik, belleğe sahip olmadığı için mevcut durumundan rastgele bir şekilde reaksiyona girebilir. Markov varsayımı, bir mülkün böyle bir devlete sahip olduğu varsayıldığında, stokastik sürece atanan bir terimdir; işlem daha sonra Markovian veya Markov özelliği olarak adlandırılır. Ancak Markov Rastgele Alanı, zamanı belirtmez, bunun yerine değerini zamandan ziyade hemen komşu bölgelere göre türeten bir özelliği temsil eder. Çoğu araştırmacı Markov Rastgele Alanı'nı temsil etmek için doğrulanmamış bir grafik modeli kullanmaktadır.
Bir kasırgaya iniş yaptığında, kasırganın nasıl davrandığını ve ne kadar tahribata yol açtığını göstermek, doğrudan iniş yaparken karşılaştığı şeyle doğrudan ilişkilidir. Kasırgalar geçmiş yıkıma dair bir hafızaya sahip değiller, ancak acil işkur kredi başvurusuçevresel etkenlere göre tepki verirler. Bilim adamları, kasırgaların benzer coğrafi durumlarda nasıl tepki verdiğine dayalı olarak potansiyel ekonomik imha olasılıklarını tahmin etmek için Markov Rastgele Alan teorisini kullanabilirler.
Markov Rastgele Alanından yararlanmak, çeşitli başka durumlarda potansiyel olarak yararlıdır. Sosyolojideki kutuplaşma fenomeni, fiziği anlamada Ising modelinin kullanılmasının yanı sıra böyle bir uygulamadır. Makine öğrenimi de başka bir uygulamadır ve gizli kalıpları bulmakta özellikle yararlı olabilir. Fiyatlandırma ve ürünlerin tasarımı teoriyi kullanmanın da yararına olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?