Kaynak Atanmış Sunucu nedir?



Bir Kaynak adanmış sunucu , Kaynak adı verilen üç boyutlu bir oyun motorunu kullanan herhangi bir oyun için özel bir video oyun sunucusudur . Bu tip sunucu birçok oyuncunun bir kerede rekabetçi bir şekilde oynamalarına izin verir. Bir Kaynak adanmış sunucu bir konut internet bağlantısı veya özel bir barındırma hizmeti bir birey tarafından çalıştırılabilir.işkur doğum parası Sunucu adanmıştır, böylece istemciler sistem sunucusunun oyunda olup olmadığına bakılmaksızın diğer istemcilerle bağlantı kurabilir ve oynayabilir.
Bir oyundaki oyunculardan birinin diğer oyuncular için oyun oynadığı bir dinleme sunucusunun aksine, özel bir sunucu, sunucunun aslında oyunda yer almadığı, ancak sistem kaynaklarını en üst düzeye çıkarmak için nispeten hafif bir uygulamayı çalıştırdığı bir sunucudur. Bu, istenirse tek bir sunucu sisteminin bir dizi bireysel oyun sunucusunu barındırmasına izin verir. Bir oyun için başkalarına ev sahipliği yapmak genellikle en etkili yoldur.
Herhangi bir ev kullanıcısı özel bir sunucu çalıştırabilse de, bant genişliği ve donanım üzerindeki yüksek talepler nedeniyle , birçok kişi bunun yerine özel bir barındırma hizmeti kullanmayı tercih etmektedir. Bu tür barındırma hizmetleri genellikle ucuzdur - ancak bu, kullanıcı sayısına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir ve kullanıcının, oyun türleri ve modifikasyonların kullanımı dahil olmak üzere, istediği özelliklere göre sunucuyu yapılandırmasına izin verir. Sunucu, kullanıcı tarafından basit bir web uygulamasından gerçek zamanlı olarak yönetilebilir.
Kaynak oyunlar için, özel bir sunucu çalıştırmak için başvuru Kaynak adanmış sunucu (SRCDS) denir. Özel bir sunucuyu başlatmak isteyen herhangi bir kullanıcı uygulamayı ücretsiz olarak indirip çalıştırabilir. SRCDS programı ile bir ana bilgisayar, işkur kredi başvurusukaynak adanmış bir sunucuyu oyuna giriş yapmadan başlatabilir, yapılandırabilir ve yönetebilir.
Kaynak oyun motoru Valve Corporation tarafından oluşturuldu ve ilk kişi shooter oyunu Counter Strike: Source için 2004 yılında piyasaya çıktı . O zamandan beri birçok diğer yüksek profilli oyunlarda kullanılmıştır ve popüler olarak çeşitli birinci şahıs nişancı oyunları türleriyle kullanılmaktadır. 2011'in başından itibaren Valve Corporation, Kaynak motorunu geliştirmeye ve desteklemeye devam etmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?