Karar Ağacı Öğrenme Nedir?



Karar ağacı öğrenme, varsayımları toplamak ve bir öğenin değeri hakkında bir değerlendirme yapmak için bir ağaca benzer bilgi dalları ile öngörü modelini kullanır. Sistem, makine öğrenimi, istatistik ve veri madenciliği için kullanılır . Karar ağaçları, işkur doğum parasıkullanıldığı amaca bağlı olarak, regresyon veya sınıflandırma ağaçları olarak da bilinir.
Karar ağacının öğrenme süreci, daldan bilgi dalına geçişi içerir. Her bir öğeye ulaşıldığında, bilgisayar veya bir kişi aracılığıyla, hedef öğeye uygulanıp uygulanmayacağı belirlenmelidir. Her dal araştırıldıktan sonra, cevapları belirlemek için cevaplar kullanılabilir.
Özünde, karar ağacı öğrenimi, soruları cevaplama sürecidir. Her cevap, bir karar vermek için yeterli bilgi olana kadar süreci ilerletir. Örneğin, basit bir ağaç, hangi iki nesneden alınacağını sorarak başlayabilir. Bir soru nesnenin yararlı olup olmadığını sorabilir, diğeri ise bir öğenin diğerinden daha iyi bir fiyatı olup olmadığını sorabilir. Tüm bu soruları sorarak, hangi eylemin istatistiksel olarak daha faydalı olduğun belirlemek genellikle mümkündür.
Karar ağacı öğrenimi ayrıca alt kategorileri de araştırmaktadır. Bir soruyu cevaplamak başka birine yol açabilir. Bu, bazı dalların birçoğunun alt dallara sahip olmasına neden olurken, diğerleri daha az detaylıdır, çünkü bu soruya cevap vermek kolaydır. Sürecin bu şekilde takip edilmesi, kullanıcının öğenin daha ayrıntılı bir değerlendirmesini geliştirmesini sağlar.
Karar ağacının öğrenilmesinin başka bir olası kullanımı kategorileştirme. Her sorunun tek bir karara varmasından ziyade, her bir dalın cevabına dayanarak bir bilgi bütünü farklı alanlara bölünür. Bütün dallar kategorize edildiğinde, aynı süreç her bir kategoride de çalıştırılabilir.
Karar ağacı öğrenimi tipik olarak en üst düzeyden işkur kredi başvurusuaşağı doğru ilerler. Geri dönüş eğilimi yok. Bir soru tam olarak cevaplandıktan sonra, sonuçlar derlenene kadar tekrar başvurmaya gerek yoktur.
Karar ağacı öğreniminin sonuçları çeşitli şekillerde ifade edilebilir. Evet ya da hayır sorusunun cevabı ya da fiyat ya da zaman gibi bir sayı olabilir. Sonuçlar aynı zamanda belirli bir nesnenin kimliğini ortaya çıkarabilir ve böylece ait olduğu sınıfı adlandırır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?