Kablosuz Dizüstü Bilgisayar Nedir?



Kablosuz dizüstü bilgisayar, yalnızca bir kablosuz ağa bağlanabilmesi için bir tür ağ kartıyla donatılmış bir bilgisayardır . Çoğu modern dizüstü bilgisayar, dahili olarak dahili bir kablosuz kart ile donatılmıştır. Bir karta sahip olmayanlar genellikle işkur doğum parasıbir tanesi ile yeniden donatılabilir, böylece yazılım bir kez kurulduktan sonra kartın bilgisayarla iletişim kurabilmesi için bağlantı yapılabilir.
Kablosuz dizüstü bilgisayar, son yıllarda sadece onlarla birlikte gelen mobil bilgi işlem yeteneği nedeniyle popüler hale gelmiştir . Geçmişte, internete bağlanabilirliğin belirli yerlere hâlâ çok fazla bağlı olmasından dolayı dizüstü bilgisayarlarda bile çok mobil olmak zordu. Çoğu zaman, bu yerler teller içerir. Kablosuz ağların ortaya çıkışı tüm bunları değiştirdi.
Kablosuz bir ağa erişmek için çoğu kablosuz dizüstü bilgisayar, WiFi sinyalleri olarak bilinen ve alan bir kablosuz kart kullanır. Bu sinyaller, tek tip kodlarının bölüm 802 olarak bilindiği şekilde Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü tarafından düzenlenir ve standartlaştırılır. Böylece, herhangi bir WiFi ürününün 802 olarak adlandırılması muhtemeldir. Daha özel olarak, WiFi802.11 kullanır. Kablosuz bir dizüstü bilgisayar satın alan herkes, numaranın arkasında, (b), (g) veya (n) olması muhtemel bir harf görür.
İnternete bağlanmak için kablosuz dizüstü bilgisayarı kullananlar için, bu harfler büyük olasılıkla çok fazla değil. Bununla birlikte, teknolojinin farklı nesillerini temsil ederler, daha sonraki mektuplar daha hızlı hızlara çıkabilen daha yeni teknolojilerdir. Yine de, 802.11 (b) standardında gönderme ve alma özelliğine sahip bir kablosuz dizüstü bilgisayarına sahip olanlar için, daha sonraki jenerasyonlar için tasarlanan herhangi bir yönlendirici, genellikle bilgisayar tarafından talep edilen standart ile geriye dönük olarak uyumludur.
Çoğu taşınabilir bilgisayar modeli , gerektiğinde bir kablosuz sinyali açma ve kapama kapasitesine sahip olacaktır. Bu, pil gücünden çalışırken enerjinin korunmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, makinelerine kablosuz bir ağ üzerinden erişen diğer insanlar hakkında endişe duyanlar için, bunun gerçekleşmemesini sağlamak için iyi bir yoldur. işkur kredi başvurusuBilgisayar, sinyali kesmek için döndürülebilen bir el anahtarına sahip olabilir, sinyali kesmek için yazılımı kullanabilir veya her iki seçeneği de sunabilir.
Kablosuz bağlantıya öncelik veren ancak hızlı bir makineye ihtiyaç duymayanlar için, kablosuz dizüstü bilgisayar bir avantaj sunuyor. Neredeyse tüm dizüstü bilgisayarlar, nispeten ucuz bir fiyata kullanılabilen aynı teknolojiden faydalanıyor. Tüm dizüstü bilgisayarlar için bir standart haline gelmesinin bir nedeni budur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?