Kablo Modem Sonlandırma Sistemi nedir?



Kablo modem sonlandırma sistemi (CMTS), bir dijital ağ kullanarak kablo modemlerle iletişim kurmak için bir kablo ağında kullanılan bir cihazdır. Genellikle bir kablo sağlayıcısının kafa ucunda bulunur; bu, Internet trafiği ve kablolu televizyon için tüm kablo işkur doğum parasısinyallerinin gönderildiği ve abonelerden alındığı ana merkezdir. Kablo modemleri birbirleriyle doğrudan iletişim kuramaz ve kablo modem sonlandırma sisteminden geçmelidir .
Kablo modem sonlandırma sisteminin ana amacı çevirmen olarak çalışmaktır. Tipik olarak, bir kablo sağlayıcısının kafa ucu, kablolu televizyon veya İnternet için sinyallerin kullanıcıya gönderildiği yerdir. Baş-uç, kablo modem sonlandırma sisteminin yanı sıra, internet bağlantısı için bir yönlendirici ve televizyon sinyalleri için uydular gibi çeşitli sinyalleri alacak cihazların depolandığı yerdir. Aboneye bağlanmak için kullanılan kablolar, hem İnternet hem de televizyon trafiği için aynıdır, ancak kablo modem sonlandırma sistemi, tipik olarak kablo modemleriyle iletişim kurmak için sadece bir veya iki kanalı kullanır.
Tipik bir kablo modem sonlandırma sistemi, yönlendiriciye benzer birçok arabirime sahip olacak şekilde kurulur. Temel CMTS'lerin bir ucunda Ethernet Protokolü, İnternet Protokolü (IP) paketlerini iletmek için kullanılan tip ve diğer ucunda radyo frekansı (RF) konektörleri olacaktır. Sinyal, IP paketlerinde Internet'ten gelir, kablo modem sonlandırma sisteminden geçer ve daha sonra RF konektörünü çıkarır. RF sinyalleri daha sonra hibrid fiber koaks ( HFC ) kablosu aracılığıyla abonenin kablo modemine yönlendirilir.
Aşağı akış trafiği veya kablo modem sonlandırma sistemiyle kablo modemine yönlendirilen trafik, Internet'te kullanılan aynı IP protokolüdür, ancak kablolu televizyon frekansında seyahat edecek şekilde modüle edilen başka bir özel paket tipinde kapsüllenir. Trafik, kablo modeminden yukarı akış trafiği olarak adlandırılan kablo modem sonlandırma sistemine geldiğinde, aşağı yönde olan paketlerden daha düşük bir frekans aralığında olan farklı bir paket tipinde kapsüllenir. Televizyon uydularından gelen trafik, yalnızca IP trafiğini taşıdığı için CMTS'den yönlendirilmez.
Internet trafiğinin yönlendirilmesi için bir yol sağlamanın yanı sıra, bir kablo modem sonlandırma sistemi, abone için başka hizmetler de sunacaktır. işkur kredi başvurusuEn azından, bir IP adresi ve diğer ilgili bilgileri elde etmek için kullanılan protokol olan dinamik ana bilgisayar yapılandırma protokolü (DHCP) trafiğini yönlendirir . Ayrıca bazı güvenlik, potansiyel saldırıları ve diğer yetkisiz trafiği engelleyebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?