JavaScript&Reg Nedir? Form Doğrulama?



JavaScript® form doğrulama, bir web sitesine gelen ziyaretçilerin bir formun form alanlarına girdiği bilgilerin işlenmeden önce geçerli olmasını sağlamaya yardımcı olan komut dosyaları yazmak için JavaScript® dilinin kullanılmasını ifade eder. Örneğin, e-posta yokAdres, "@" sembolüne sahip değilse geçerli sayılabilir ve her türlü geçerli telefon numarası bir rakamdan fazladır. Ön uç ve arka uç web geliştiricileri sık sık bir iletişim formu aracılığıylaişkur doğum parası e-posta alma gibi bir çok amaç için web sitesi ziyaretçilerinin bilgilerini meşru bir şekilde toplamak ve işlemek için JavaScript® form doğrulamasını kullanır. E-posta muhatap olan webmaster veya kişinin o yanıt vermelidir hangi e-posta adresine temas ve ziyaretçinin mesajın içeriğini yapan bilmesi toplanan gereken minimum veri ziyaretçinin adı, e-posta adresini ve mesajı alır .
Bir web geliştiricisinin JavaScript® form doğrulaması yapabildiği tipik bilgiler arasında bir şifrenin uzunluğunun kontrol edilmesi; Onay şifresini önerilen şifreyle karşılaştırmak; kredi kartının önek, uzunluk ve son kullanma tarihini kontrol etme. Ziyaretçinin talep ettiği bilgilerin amacına ve türüne bağlı olarak, gerekli tüm form alanlarının sadece geçerli olan verileri içermediğini, ancak alanın boş bırakılmadığını doğrulamak için JavaScript® form doğrulaması da kullanılabilir. Bilgilerin eksik olmadığından emin olmak, geçerlilik için test etmek kadar önemlidir. JavaScript®, geçerli olup olmadığını görmek için bilgileri doğrulama konusunda iyi bir iş yapmakla birlikte, gerçek şu ki, bunun yapabileceği tek şey budur. Bu nedenle çevrimiçi formların ziyaretçi tarafından doğru bir şekilde doldurulması gerekir.
E-posta adresinin bir karakterini yazarken veya telefon numarasının bir hanesinde bir hata yapılırsa, komut, girildiği format geçerli olduğu sürece bilgileri geçerli olarak görecektir. Milyonlarca web sitesi, kullanıcı verilerinin müşteri tarafında doğrulanması için bu dilde kodlanmış pek çok iyi yazılmış komut dosyasının etkinliğini gösteren JavaScript® form geçerliliğine güvenmektedir. Bununla birlikte, bu, doğrulama için dezavantajların ya da en azından, web sitesi ziyaretçilerinin form alanlarına girdiği bilgileri kontrol etmenin tek yolu olarak kullanmakişkur kredi başvurusu anlamına gelmez. JavaScript için destek, web tarayıcısındaki yapılandırma ayarlarını değiştirerek, istemci bilgisayarının operatörü tarafından açılıp kapatılabilir.
JavaScript® desteği neredeyse her zaman varsayılan olarak açıktır ve ortalama kişi, tarayıcısında nasıl kapatılacağının veya kapatılmasının bile farkında değildir. Ancak, dil desteğini kapatırsa, dilde yazılan herhangi bir türdeki betikler çalıştırılamaz ve geçersiz bilgilerin işlenmesine izin verilir. Bazı web siteleri, ziyaretçiyi kapatılmışsa JavaScript®'i etkinleştirmek için ziyaretçileri uyarır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?