Gut neden bazı gıdalar nelerdir?



Doğal olarak ortaya çıkan ve pürinler olarak adlandırılan kimyasallarda yüksek olan bazı gıda türleri, gut yapan gıdalar olarak kabul edilir . En yüksek gut hasadını taşıyan gıdalar arasında ringa, midye ve sardalya gibi deniz mahsulleri ile karaciğer ve böbrek gibi maya ve organ etleri bulunmaktadır. Alkollü içecekler, özellikle bira ve şekerli içecekler de galeta kredi notum düşük nasıl kredi çekerimsebep olabilir. Pürinelerden zengin sebzelerin bir zamanlar gut yapan gıdalar arasında olduğu düşünüldü, ancak araştırmalar bunun doğru olmayabileceğini gösterdi. Süt ürünleri de pürinler içerebilir, ancak bunların tüketiminin gut riskini artırdığı kanıtlanmamıştır - ve bazı araştırmalar az yağlı süt ürünlerinin riski azalttığını ileri sürmüştür.
Gout hakkında
Gut, ürik asitin keskin kristal parçalarının eklemler arasında toplandığı ve ağrılı iltihaplara neden olduğu bir tür artrittir . Ürik asit genellikle nötr fakat gereksiz bir kimyasaldır, böbrekler idrarda kandan süzülür . Gutu olan insanlar genellikle onu alırlar, çünkü ya vücutları çok fazla ürik asit üretirler ya da vücutları onu yok etmek için iyi bir iş çıkarmazlar.
Ürik asit vücutta doğal olarak var olmasına rağmen, vücuttaki miktarı, çok miktarda pürü içeren bazı gıdalar tarafından arttırılabilir. Böbrekler normalde püreleri ürik asite indirgemekte ve daha sonra asidi vücuttan atmaktadır. Gutu olan veya gut almakta risk altında olan insanlar, pürinlerde yüksek olan birçok gıda türünden kaçınmaları için teşvik edilir. Gut ya da gut için risk altında olan herkes tavsiye için bir tıp uzmanı görmelidir.
Pürin Zengin Gıdalar
Genel olarak, yağ ve / veya kolesterol yüksek olan gıdalar da pürinlerde yüksektir. Sonuç olarak, gut olan veya almak için risk altında olan biri için iyi bir diyet, yağ ve kolesterol düşük bir tanesidir. Özellikle, günlük kalorilerin% 30'undan daha azının yağdan gelmesi önerilmiştir.
Etler
Proteinler ayrıca yüksek konsantrasyonlarda pürelere de sahip olabilirler. Genel olarak, kırmızı et ve deniz mahsulleri diyette azaltılmalı, eğer tamamen önlenilmediyse, çünkü gut yapabilen yiyecekler olabilirler. Kümes hayvanları ve domuz eti gibi yüksek proteinli yağlı beyaz etlerin büyük miktarlarda gutu da arttırabilir. Tatlı kaşıklar da dahil olmak üzere organ etleri gelir belgesiz kredi veren bankalarözellikle gut hastası insanlar için kötüdür. Tavuk suyu, et suyu, havyar ve bulyon gibi etle ilişkili yiyecekler bile yüksek düzeyde ürik asitlere neden olabilir.
Düşük Riskli veya Faydalı Gıdalar
Süt ürünleri ve sebzeler pürelerde de yüksek olabilir, ancak araştırmalar muhtemelen gut yapan gıdalar olmadıklarını göstermektedir. Bununla birlikte, sağlık profesyonelleri hala ıspanak , mantar ve kuşkonmaz gibi yalnızca az miktarda pürin zengini sebzeler yemeyi önermektedir . Bu sebzelerin gutlara katkıda bulunamayacağı keşfi, bazı araştırmacıların pürinlerin gut vermede oynadıkları rolü sorgulamalarına neden oldu. Az yağlı süt ürünleri, gut olan veya gut geliştirme riski olan kişiler için tavsiye edilir.
Gout ile Mücadele Diğer Yolları
Sindirim püreleri , hiperürisemi olarak adlandırılan bir durum olan ürik asitin aşırı derecede yüksek konsantrasyonunu oluşturmanın tek yolu değildir . Böbrek fonksiyonları da ürik asitleri filtrelediği için kötü böbrek fonksiyonu da gutun katkıda bulunur. Bol miktarda su içmek ve tofu, zeytinyağı ve fındık tüketmek böbrekler vücudun ürik asitini ortadan kaldırıyor gibi görünmektedir. Bir doktor ayrıca anti-inflamatuar ilaç ve bir kilo kaybı planı önerebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Veri Havuzu Nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?