Gut neden bazı gıdalar nelerdir?
Doğal olarak ortaya çıkan ve
pürinler olarak adlandırılan kimyasallarda yüksek olan bazı gıda türleri, gut
yapan gıdalar olarak kabul edilir . En yüksek gut hasadını taşıyan gıdalar
arasında ringa, midye ve sardalya gibi deniz mahsulleri ile karaciğer ve böbrek
gibi maya ve organ etleri bulunmaktadır. Alkollü içecekler, özellikle bira ve
şekerli içecekler de galeta kredi notum düşük nasıl kredi çekerimsebep
olabilir. Pürinelerden zengin sebzelerin bir zamanlar gut yapan gıdalar
arasında olduğu düşünüldü, ancak araştırmalar bunun doğru olmayabileceğini
gösterdi. Süt ürünleri de pürinler içerebilir, ancak bunların tüketiminin gut
riskini artırdığı kanıtlanmamıştır - ve bazı araştırmalar az yağlı süt
ürünlerinin riski azalttığını ileri sürmüştür.
Gout hakkında
Gut, ürik asitin keskin kristal parçalarının eklemler
arasında toplandığı ve ağrılı iltihaplara neden olduğu bir tür artrittir . Ürik
asit genellikle nötr fakat gereksiz bir kimyasaldır, böbrekler idrarda kandan
süzülür . Gutu olan insanlar genellikle onu alırlar, çünkü ya vücutları çok
fazla ürik asit üretirler ya da vücutları onu yok etmek için iyi bir iş
çıkarmazlar.
Ürik asit vücutta doğal olarak var olmasına rağmen,
vücuttaki miktarı, çok miktarda pürü içeren bazı gıdalar tarafından
arttırılabilir. Böbrekler normalde püreleri ürik asite indirgemekte ve daha
sonra asidi vücuttan atmaktadır. Gutu olan veya gut almakta risk altında olan
insanlar, pürinlerde yüksek olan birçok gıda türünden kaçınmaları için teşvik
edilir. Gut ya da gut için risk altında olan herkes tavsiye için bir tıp uzmanı
görmelidir.
Pürin Zengin Gıdalar
Genel olarak, yağ ve / veya kolesterol yüksek olan gıdalar
da pürinlerde yüksektir. Sonuç olarak, gut olan veya almak için risk altında
olan biri için iyi bir diyet, yağ ve kolesterol düşük bir tanesidir. Özellikle,
günlük kalorilerin% 30'undan daha azının yağdan gelmesi önerilmiştir.
Etler
Proteinler ayrıca yüksek konsantrasyonlarda
pürelere de sahip olabilirler. Genel olarak, kırmızı et ve deniz mahsulleri
diyette azaltılmalı, eğer tamamen önlenilmediyse, çünkü gut yapabilen
yiyecekler olabilirler. Kümes hayvanları ve domuz eti gibi yüksek proteinli
yağlı beyaz etlerin büyük miktarlarda gutu da arttırabilir. Tatlı kaşıklar da
dahil olmak üzere organ etleri gelir belgesiz kredi veren bankalarözellikle gut hastası insanlar için kötüdür. Tavuk suyu, et
suyu, havyar ve bulyon gibi etle ilişkili yiyecekler bile yüksek düzeyde ürik
asitlere neden olabilir.
Düşük Riskli veya Faydalı Gıdalar
Süt ürünleri ve sebzeler pürelerde de yüksek olabilir, ancak
araştırmalar muhtemelen gut yapan gıdalar olmadıklarını göstermektedir. Bununla
birlikte, sağlık profesyonelleri hala ıspanak , mantar ve kuşkonmaz gibi
yalnızca az miktarda pürin zengini sebzeler yemeyi önermektedir . Bu sebzelerin
gutlara katkıda bulunamayacağı keşfi, bazı araştırmacıların pürinlerin gut
vermede oynadıkları rolü sorgulamalarına neden oldu. Az yağlı süt ürünleri, gut
olan veya gut geliştirme riski olan kişiler için tavsiye edilir.
Gout ile Mücadele Diğer Yolları
Sindirim püreleri , hiperürisemi olarak adlandırılan bir
durum olan ürik asitin aşırı derecede yüksek konsantrasyonunu oluşturmanın tek
yolu değildir . Böbrek fonksiyonları da ürik asitleri filtrelediği için kötü
böbrek fonksiyonu da gutun katkıda bulunur. Bol miktarda su içmek ve tofu,
zeytinyağı ve fındık tüketmek böbrekler vücudun ürik asitini ortadan kaldırıyor
gibi görünmektedir. Bir doktor ayrıca anti-inflamatuar ilaç ve bir kilo kaybı
planı önerebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder