Gönderen Kimliği nedir?



Gönderen Kimliği, bir e-posta iletişiminin göndericisini doğrulamak için Microsoft tarafından araştırmacılar tarafından geliştirilen bir yöntemdir . Bu, spam , kimlik avı ve e-posta sistemlerinin etik açıdan şüpheli kullanımları gibi konuları ele almak için çeşitli çalışma grupları tarafından geliştirilen bir dizi taktiktir. Çerçeve, gönderenin kimliğini devlet desteğiyle iş kurmadoğrulamak için bir e-postanın farklı yönlerine odaklanarak, biraz farklı şekilde çalışmasına rağmen gönderici politika çerçevesine (SPF) benzer.
Gönderici kimliği altında, e-posta bir sunucuya bir sunucuya ulaştığında, sunucu başlıklardaki kaynak bilgileri arar ve gönderenin belirtilen tanımlamasının sunucu verisiyle eşleşip eşleşmediğini görmek için bir etki alanı adı sunucusu (DNS) ile denetler. Exampleemailservice.com adresinden gelen bir e-postanın farklı bir sunucuya ulaştığını bildiren bir e-posta gönderen e-posta sistemi, e-postanın alıcıyı aldatmaya çalıştığını ve bir kişiden diğerine geldiğinde bir yerden gelip düşünmediğini kandırdığını bilir.
Sistem, başlıklarında yapılan hak talepleriyle uyuşmayan kaynaklarla e-postaları işaretleyecektir. Bunlar silinebilir, göndericiye geri döndürülebilir, bir spam tuzağına gönderilebilir veya karantinaya alınabilir. Gönderen ID sistemi, kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun şekilde yapılandırılabilir. Bazı kullanıcılar, ne tür e-postaların işaretlendiğini bilmek isterken, diğerleri e-postaların geçemediğini bilmek için kullanıcıların onları aldatmaya çalışmasını isteyebilir.
Gönderenin kimliğinin dezavantajı, kayıtların eski veya hatalı olması durumunda olabileceği gibi, aslında meşru olduğu zaman e-posta sistemde tutulabilir. DNS sisteminde yayılma bilgilerinin değişmesi 48 saate kadar sürebilir. Birisi örneğin, bir alanı yeni bir ana bilgisayara taşıyabilir ve bir arkadaşına e-posta gönderebilir. E-posta gönderenin kimliği kimlik doğrulaması tarafından yakalanacaktır çünkü sistem, gerçek olsa bile bulduğu mevcut kayıtla eşleşmeyecektir.
E-posta ve bilgisayar güvenliğini artırmak için tasarlanan diğer önlemlerde olduğu gibi , gönderici kimliğinin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Sahteciliği , devlet desteği hayvancılıkspam'i ve benzer etkinlikleri e-postayla kolaylaştırmakla ilgilenen kişiler, bu tür güvenlik çerçevelerinde bulduğu delikleri kullanmak için geçici çözümler ve istismarlar geliştirmeye çalışabilirler. Bu nedenle, güvenlik uzmanları güvenlik katmanlarının oluşturulmasını öneriyor. Kötü niyetli bir e-posta gönderenin kimliğine göre kaydırılırsa, örneğin bir virüsten koruma programı tarafından yakalanabilir ve birisi onu açmadan ve sistemi etkilemeden karantinaya gönderilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?