Farklı Türlerde Coğrafi Kodlama Hizmetleri Nelerdir?



Coğrafi kodlama hizmetleri sağlayıcıya göre değişir. Çoğu hizmet şirketi, fiziksel adres bilgisini enlem ve boylamın coğrafi koordinatlarına dönüştüren hizmetler sağlar. Bazı sağlayıcılar dönüşüm hizmetlerini ücretlendirir, devlet desteğiyle iş kurmadiğerleri ise hizmeti ücretsiz olarak sağlar. Her çevrimiçi haritalama servisinin, çevrimiçi harita ile doğrudan etkileşime geçmek için kendi uygulama programlama arayüzüne sahip olması.
Üniversiteler ve diğer büyük kurumlar, bireylerin ve grupların fiziksel adres bilgisini karşılık gelen coğrafi koordinatlara dönüştürmesine yardımcı olacak araçlar geliştirmiştir. Bu kuruluşların çoğu, kullanıcıların coğrafi kodlama hizmetlerini, ayrıştırılmış veya ayrıştırılmamış bir biçimde veya bir kerede bir adres kümesinde sağlanan bir adresi coğrafi olarak kodlamasına izin verir. Bu hizmetler, çevrimiçi olarak veya bireysel kullanıcının bilgisayarına indirilen bir uygulama aracılığıyla sağlanır. Her bir kuruluş, hizmetlerinin veri enterpolasyonunu tamamlaması için verilerin sağlanacağı formatı sağlar .
Bireysel kullanıcılar veya belirli programlar belirli bir haritalama sisteminin coğrafi kodlama servislerine erişmek için bir uygulama programlama arayüzüne erişebilir. Uygulama programlama arayüzü, programın kendisinin programın kendisi tarafından coğrafi koordinatlara işlenecek programa nasıl sağlanacağına ilişkin kuralları ve teknik özellikleri içerir. Her çevrimiçi haritalama programı, kullanıcıların programla etkileşimde bulunmaları ve coğrafi koordinatları İnternet tabanlı haritaya yerleştirmeleri için özel bir arayüz kullanır. Bu haritalar, İnternet veya global konumlandırma sistemleri aracılığıyla belirli yerleri bulmak için aylık olarak milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.
Tüketicilere küresel konumlandırma hizmetleri satan şirketler, telefon rehberlerinde bulunan bilgileri tüketicilerin çeşitli cihazlardan erişebileceği bilgilere dönüştürmek için coğrafi kodlama hizmetlerini kullanır. Birçok el tipi cihaz, cihaz içinde konumlandırma bilgisini içerir, böylece kullanıcı, kullanıcının mevcut konumunun belirlenmiş bir kilometre yarıçapı dahilindeki belirli bir servis ile ilgili bilgilere erişebilir. Otomobiller, yoldayken şoförlere yardım sağlamak için içerisindeki konumlandırma cihazlarını da içerir. Bu hizmetleri sunan devlet desteği hayvancılıkşirketler, aynı zamanda, o kişinin mevcut coğrafi koordinatlarına dayalı olarak bir tüketiciye özel reklamlar da sağlayabilir.
Bireyler ayrıca yürüyüş yolları veya diğer simge yapıları belgelemek için yürüyüş veya diğer maceralar için coğrafi kodlama hizmetlerini kullanırlar. Bu bireyler, belirli bir haritayı oluşturmak için bir maceraya başlamadan önce interpolasyon hizmetlerini kullanabilirler. Maceradayken, kullanıcı daha sonra kullanmak üzere verileri kaydetmek için elde taşınan bir konumlandırma cihazında bir yer işareti işaretleyebilir. Eve dönünce, kullanıcı coğrafi koordinatları fiziksel bir adrese tersine çevirmek için bir coğrafi kodlama hizmeti kullanabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?