Mobil Bilgi İşlem Güvenliğini Nasıl Maksimize Ederim?



Dizüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra, cep telefonları ve Universal SerialBus (USB) bellek çubukları gibi taşınabilir aygıtların artan popülaritesiyle, mobil bilgisayar güvenliği giderek artan bir endişe haline geldi. Çoğu masaüstü bilgisayar sistemi bir güvenlik duvarının arkasında çalışır ve ağ güvenlik önlemleriyle korunurken, bu korumanın ötesinde çalıştırılan taşınabilir aygıtlar veri sızıntıları ve kötü amaçlı yazılım bulaşma riski taşır.işkur doğum parası Veri depolamayı merkezileştirmek ve veri şifrelemeyi güvenli veri aygıtları ve USB bağlantı noktaları ile kullanmak, mobil bilgi işlem güvenliği risklerini en aza indirir.
Bilgisayarınızda veya cihazınızda saklanan bilgileri korumanın birkaç basit yolu vardır. Dizüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlara fiziksel bir kilit takılması ve aygıtın riskli olduğu hallerde çalışanların bunları kullanmasını sağlamak, mobil bilgi işlem güvenliği konusunda en iyi uygulama olarak kabul edilir. Dizüstü bilgisayarlar, bir Temel Giriş / Çıkış Sistemi ( BIOS ) veya sabit sürücü şifresi ayarlayarak da güvence altına alınmalıdır . Aygıt ağdan uzaktan kullanılıyorsa, tek başına virüsten korunma ve kötü amaçlı yazılım yükleme yazılımı yükleyin. Bazı güvenlik yazılımlarının, çalınan cihazdaki sürücünün uzaktan silinmesine izin verdiği için, mobil cihazları izleyen ve İnternet'e bağlıyken konumlarını bildiren yazılım satın almayı düşünün.
USB flash sürücüler, mobil bilgi işlem güvenliği için ciddi risk oluşturur ve bunlara yerleştirilen tüm veriler şifrelenmelidir . Kötü amaçlı yazılım önleme yazılımı, virüslü dosyaların sürücüye yerleştirilmesini önler ve bu da ağınızın tamamını etkileyebilir. Belirli dosya ve klasörleri kimin okuyabileceğini ve yazabileceğini kontrol etmek için bilgisayarınızın işletim sisteminin izin yönetimi yazılımını kullanın. Ayrıca USB, FireWire, yazıcı ve seri bağlantı noktalarına ve CD-ROM sürücüleri gibi belirli aygıtlara erişimi sınırlayan bağlantı noktası yönetimi araçları da vardır.
Taşınabilir cihazlar kişisel bir güvenlik duvarı ile donatılmış olmalıdır. Bununla birlikte, meşru ağ bağlantısını engellememek veya engellememek için işkur kredi başvurusudikkatlice seçilmeleri ve yapılandırılmaları gerektiğini unutmayın. Taşınabilir güvenlik duvarları, ağa bir Sanal Özel Ağ (VPN) üzerinden bağlanan personel için özellikle önemlidir. Gelişmiş güvenlik duvarı yazılımı, saldırı önleme, kimlik avı koruması, spam engelleme ve güvenlik açıklarını arayan cihazları tarayan yazılımların algılanması gibi diğer işlevleri sağlar . Kablosuz korumanın korunması için Wi-Fi Korumalı Erişim 2 (WPA2) gibi bir protokol kullanılarak şifreleme de gereklidir.
Ağ düzeyinde, onu mobil aygıtlar tarafından alınan kötü amaçlı yazılım bulaşmalarından koruyan bir yazılım kurulmalıdır. Donanım ve yazılım mobil bilgi işlem güvenlik önlemlerinin ötesinde, kuruluşların çalışanlar için açık yönergeler yayınlamaları önerilir. Bunlar, ağın ötesinde hangi cihazların kullanılabileceğini ele almalı, güvenlik önlemleri personeli takip etmelidir ve aynı zamanda güvenlik ihlallerinin önlenmesi konusunda genel bir tavsiyede bulunmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Geocoding nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?