Geocoding nedir?



Coğrafi kodlama, bir coğrafi bilgi türünü diğer coğrafi bilgilerden ayırt etme yöntemidir. Sokak adresleri veya özellik bilgisi gibi bilinen yerleri kullanarak, koordinatları tahmin etmek mümkündür. Bu koordinatlar daha sonra bir global konumlandırma veya navigasyon sistemine eklenebilir .Geocoding, bazı modern acil durum müdahale devlet desteğiyle iş kurmasistemleri ve merkezi olmayan navigasyon platformları için hayati öneme sahiptir . Bununla birlikte, coğrafi kodlama, belirli kullanım yöntemlerini çevreleyen tartışmalara yol açmıştır.
Coğrafi kodlama genellikle iki yöntem, enterpolasyon ve üçgenleme yoluyla çalışır . Şehirlerle ve adreslerle uğraşırken enterpolasyonlu bir konum yaygındır. Bir adres gerekliyse ve sistem zaten aynı caddede bir tarafa bir adres biliyorsa, gerekli bilgiyi bulmak için bu bilgileri kullanabilir. Adres numaraları birbirinden ayarlı bir uzaklık olduğu ve caddede değiştiği için, program sadece gerekli adresin bilinen adreslerden kaç tane olduğunu hesaplar. Bu yüzden birçok küresel konumlandırma sistemi ( GPS ) özellikle kavşakları hedefler.
Interpolasyon, acil müdahale sistemlerinde yaygındır. Bu sistemler, arayanın adresini bilgisayar sisteminden bilir. Adres daha sonra koordinatlarını bulmak için bilinen diğer adreslerin kullanıldığı bir coğrafi kodlama sistemine girilir. Bu bilgi daha sonra gitmesi gereken acil durum ekibini gönderen bir navigasyon sistemine girilir. Cep telefonları ters coğrafi kodlama kullanır - koordinat sağlar ve yazılım yerini bulur.
İkinci yaygın yöntem üçgenleştirmedir. Bu yöntem genellikle herhangi bir doğrusal bağlantı noktasının olmadığı yerlerde kullanılır. Bu durumda, kesin konum diğer yakın noktalar ile belirlenir. Yazılım, yakınlardaki bilinen koordinatları alır ve yeni noktanın konumunu üçgenler. Sistemin daha yakın yerlerde bildiği, sonuçları daha doğru.
Üçgenleme tabanlı coğrafi kodlama, çoğu el GPS alıcılarında yaygın bir özelliktir . Bu sistemler, temel koordinatları bulmak için ünitedeki çipi kullanır. Bu koordinatlar daha sonra bölgedeki bilinen diğer koordinatların üçgenlenmesi kullanılarak doğrulanır.devlet desteği hayvancılık Coğrafi kodlamanın bu şekli, vahşi hedeflerin planlanması sırasında da iyi çalışır; çünkü koordinatlar, bölgeye girmeden önce, istenilen bir hedefe daha kolay gezinme olanağı sağlar.
Coğrafi kodlama, özellikle enterpolasyon, kullanıcıların şaşırtıcı miktarda kişisel bilgi kazanmalarını sağlar. Bu sistemleri kullanarak, diğer açık veritabanlarıyla birleştirildiğinde, bir kişiyi kolayca takip etmek mümkün hale gelir. Bu özellikle yerel kayıt gerektiren suçları işleyen kişiler için yaygındır. Sonuç olarak, birçok bekçi grubu, coğrafi kodlamanın ve diğer birçok coğrafi sistemin insanların gizliliğini istemekte ve daha sıkı düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu düşünmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EVDO Nedir?

Ters Coğrafi Kodlama Nedir?